Kinesiske bønder shopper i Orkdal

Det startet med et enkelt sveiseapparat. Nå selger bedriften Orkel i Orkdal avanserte landbruksmaskiner til over 50 land på seks kontinenter. Største kunder er bønder i Kina, India og Japan.

Kompaktoren fra Fannrem gir kyr verden over næringsrikt fôr med et minimum av transport. Ved hjelp av sunt bondevett og praktisk sans har selskapets selv utviklet produkter som representerer teknologiske sprang for landbruket jorda rundt. I dag ser Orkel mot havet. Sammen med SINTEF er planen å håndtere tang og tare bedre enn noen annen, og dermed bidra til å øke produksjonen av mat. Pågangsmot og et sveiseapparat kan føre til så mangt.

Back to front page

Flere filmer om temaet: Interesting businesses

De gjør havet grønt

Siemens har 360 000 ansatte verden over. Selskapet pekte ut Trondheim som byen der gode hoder skal gjøre skipsfarten miljøvennlig. Konsernet ga først Siemens i Trondheim oppgaven med å lage framdriftssystemer for elektriske fartøy og hybridfartøy. Det gikk bra. Derfor fikk Trondheim også oppdraget med å utvikle batterier til ferger, hurtigbåter og store skip.

Trondheim gjør verden trådløs

Ledningen er snart historie. Smarte brikker får hjelpemidlene du omgir deg med til å snakke sammen uten fysisk kontakt.

Byen med idéene

Trondheim myldrer av gode ideer og lekne mennesker. Trondheim Playground er en fem-dagers happening som skal stimulere kreativitet, og øke interessen for innovasjon og ny teknologi.