Mannen som vil gjøre havet elektrisk

Subject: Good ideas

Erik Ianssen hadde et mål: Å lage verdens første, elektriske fiskebåt. Den er sjøsatt. Nå har han en visjon: Ny teknologi gjør hele skipsfarten fossilfri, og Trondheim seiler først.

Ianssen er industribygger i femte generasjon, miljøverner og ukuelig teknologi-optimist. Ikke bare fiskebåten ”Karoline”, men fergene, hurtigbåtene, hurtigruta, supplyskipene og etter hvert de virkelig store fartøyene skal bevege seg lydløst og fossilfritt omkring på verdenshavene.

Erik Ianssen vil bidra til det personlig, og han er sikker på at kunnskapsmiljøene i Trondheim vil gjøre teknologihovedstaden til pioner når batteriene erobrer skipsfarten for fullt.

Visste du at batteriene til verdens to største el-ferger er produsert i Ianssens lokaler på Selsbakk i Trondheim?

Back to front page

Flere filmer om temaet: Good ideas

Work-Work

De drikker og spiller på jobb. Det skrev Dagens Næringsliv om Work-Work, og det stemmer. Skål for en god idé!

Subject: Good ideas

Kahoot

Verden lærer bedre ved hjelp av forskning i Trondheim. Norges eneste spillprofessor, Alf Inge Wang ved NTNU, kom opp med ideen til det quiz-baserte læringsspillet Kahoot.

Subject: Good ideas

Alf-Egil Bogen: Oppfinner lager oppfinnere

Alf-Egil Bogen og NTNU-kompis Vegard Wollan dro til Atmels hovedkontor i Silicon Valley. I bagasjen hadde gutta en ide de litt bråkjekt sa var verdt 100 millioner. Ingen nevnte at de tenkte kroner.

Subject: Good ideas