Trondheim gjør verden trådløs

Ledningen er snart historie. Smarte brikker får hjelpemidlene du omgir deg med til å snakke sammen uten fysisk kontakt.

Dette er tingenes internett; den trådløse revolusjonen. Den gjør hverdagen enklere, tryggere og mer effektiv. Visste du at teknologer i Trondheim leder an i kappløpet mot en trådløs verden?

I 2017 var det produsert 2 milliarder smarte databrikker utviklet hos Selskapet Nordic Semiconductor på Tyholt. Hos Nordic arbeider nesten 600 mennesker fra over 40 nasjoner med å få tingene dine til å snakke sammen. Nordic sørger for at science fiction dag er virkelighet i morgen. Muligens tar du den teknologiske omveltningen for gitt, for i vår tid er de usynlige oppfinnelsene blant dem som gjør størst forskjell.

Back to front page

Flere filmer om temaet: Interesting businesses

De gjør havet grønt

Siemens har 360 000 ansatte verden over. Selskapet pekte ut Trondheim som byen der gode hoder skal gjøre skipsfarten miljøvennlig. Konsernet ga først Siemens i Trondheim oppgaven med å lage framdriftssystemer for elektriske fartøy og hybridfartøy. Det gikk bra. Derfor fikk Trondheim også oppdraget med å utvikle batterier til ferger, hurtigbåter og store skip.

Kinesiske bønder shopper i Orkdal

Det startet med et enkelt sveiseapparat. Nå selger bedriften Orkel i Orkdal avanserte landbruksmaskiner til over 50 land på seks kontinenter. Største kunder er bønder i Kina, India og Japan.

Byen med idéene

Trondheim myldrer av gode ideer og lekne mennesker. Trondheim Playground er en fem-dagers happening som skal stimulere kreativitet, og øke interessen for innovasjon og ny teknologi.