Trondheim gjør verden trådløs

Ledningen er snart historie. Smarte brikker får hjelpemidlene du omgir deg med til å snakke sammen uten fysisk kontakt.

Dette er tingenes internett; den trådløse revolusjonen. Den gjør hverdagen enklere, tryggere og mer effektiv. Visste du at teknologer i Trondheim leder an i kappløpet mot en trådløs verden?

I 2017 var det produsert over 2 milliarder smarte databrikker utviklet hos Selskapet Nordic Semiconductor på Tyholt. Hos Nordic arbeider nesten 600 mennesker fra over 40 nasjoner med å få tingene dine til å snakke sammen. Nordic sørger for at science fiction i dag er virkelighet i morgen. Muligens tar du den teknologiske omveltningen for gitt, for i vår tid er de usynlige oppfinnelsene blant dem som gjør størst forskjell.

Nordic Semiconductor har som ambisjon å lage verdens beste databrikker for trådløs kommunikasjon. Musa til PCen din har sikkert vært trådløs lenge, men nå inntar Bluetooth stadig nye bruksområder. Smartinger i Trondheim driver det trådløse samfunnet videre framover.

Tilbake til forsiden

Flere filmer om temaet: Spennende bedrifter

De gjør havet grønt

Siemens har 360 000 ansatte verden over. Selskapet pekte ut Trondheim som byen der gode hoder skal gjøre skipsfarten miljøvennlig.

Kinesiske bønder shopper i Orkdal

Det startet med et enkelt sveiseapparat. Nå selger bedriften Orkel i Orkdal avanserte landbruksmaskiner til over 50 land på seks kontinenter. Største kunder er bønder i Kina, India og Japan.

Byen med ideene

Trondheim myldrer av gode ideer og lekne mennesker. Trondheim Playground er en fem-dagers happening som skal stimulere kreativitet, og øke interessen for innovasjon og ny teknologi.