Devico

Verdens beste gullgravere holder til på Melhus utenfor Trondheim.

Møt de beste gullgravere i verden. De holder til på Melhus utenfor Trondheim. På oppdrag fra gruveselskaper over hele verden finner Devico AS gull, diamanter og andre verdifulle mineraler dypt nede i bakken.

Unik teknologi for å bore og hente opp kjerneprøver er nøkkelen til Devicos suksess i jakten på gull og edelstener. Selskapet er en trøndersk oppfinner- og gründerhistorie. Viktor Tokle arbeidet ved Sintef da han fikk ideen til å utvikle banebrytende redskaper for presisjonsboring langt under jordoverflata.

Kunsten er å kunne styre boret presist, vite nøyaktig hvor det befinner seg nede i dypet – og i tillegg å hente opp prøver uten å dra opp alt boreutstyret for hver gang. Gulljegerne må stadig dypere for å gjøre nye funn. Det gjør Devicos teknologi mer og mer ettertraktet.

Det tok mange års arbeid før Tokle og Devico traff gullåren, både i bokstavelig og overført betydning. Nå har selskapet hatt oppdragsgivere i anslagsvis 50 land spredt over hele verden. Devico er et prisbelønt selskap med en patent på teknologi som finer gull.

Tilbake til forsiden Last ned film

Flere filmer om temaet: Spennende bedrifter

De gjør havet grønt

Siemens har 360 000 ansatte verden over. Selskapet pekte ut Trondheim som byen der gode hoder skal gjøre skipsfarten miljøvennlig.

Trondheim gjør verden trådløs

Ledningen er snart historie. Smarte brikker får hjelpemidlene du omgir deg med til å snakke sammen uten fysisk kontakt.