4 x 4

De lærte Messi og Ronaldo å løpe mer. Ungdomskilden eksisterer. NTNU-professorene Jan Hoff og Jan Helgerud fant den ved å finslipe treningsmetoden 4 x 4.

Rett intervalltrening øker oksygenopptaket maksimalt og skrur den biologiske klokka tilbake.

Syke blir friskere. Toppidrettsutøvere presterer enda litt bedre. En 70-åring kan beholde fysikken til en veltrent 20-åring.

Det startet med at Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ba om hjelp for å få spillerne til å yte mer. Snart løp RBK mest i Europa, og laget slo de beste i verden.

Hva foregår oppe i Norge? Hvordan trener de? tenkte fotballfolk i Skottland, England, Tyskland og Spania. Barcelona og Real Madrid fikk hjelp av Hoff & Helgerud for å gjøre Messi og Ronaldo bedre.


Produsert av Gammaglimt.

Tilbake til forsiden

Flere filmer om temaet: Viktig forskning

Den dypeste hemmeligheten

Forskere i Trondheim fortsetter i sporene etter oppdagerne Nansen og Amundsen. NTNU AMOS utforsker vårt siste, ukjente kontinent – det største av alle.

Attracting brains: Starmus i Trondheim

Trondheim tiltrekker seg gode hoder fra hele verden. Til daglig arbeider noen av klodens fremste hjerneforskere her, under ledelse av May-Britt og Edvard Moser ved Kavli-instituttet.

Gode hoder forstår hjernen

​I en liten by langt mot nord trenger noen av verdens fremste forskere dypt inn i ukjent terreng. De jakter på kilden til hukommelsen.