Den dypeste hemmeligheten

Forskere i Trondheim fortsetter i sporene etter oppdagerne Nansen og Amundsen. NTNU AMOS utforsker vårt siste, ukjente kontinent – det største av alle.

Havet rommer 94 prosent av alt liv på jorda. Bare ti prosent av havet er undersøkt. Gode hoder ved NTNU AMOS utvikler teknologi som gjør det mulig å avdekke dypets hemmeligheter.

Havrommet skjuler nok mat og energi til hele verden. Forskerne ved AMOS jakter på løsninger som setter oss i stand til å utnytte ressursene i havet på en bærekraftig måte, og de bidrar til kunnskap som kan stoppe farlige klimaendringer.

Ødelegger vi havet, ødelegger vi kloden.

Les om NTNU AMOS – Centre for Autonomous Marine Operations and Systems.

Tilbake til forsiden

Flere filmer om temaet: Viktig forskning

Attracting brains: Starmus i Trondheim

Trondheim tiltrekker seg gode hoder fra hele verden. Til daglig arbeider noen av klodens fremste hjerneforskere her, under ledelse av May-Britt og Edvard Moser ved Kavli-instituttet.

4 x 4

De lærte Messi og Ronaldo å løpe mer. Ungdomskilden eksisterer. NTNU-professorene Jan Hoff og Jan Helgerud fant den ved å finslipe treningsmetoden 4 x 4.

Gode hoder forstår hjernen

​I en liten by langt mot nord trenger noen av verdens fremste forskere dypt inn i ukjent terreng. De jakter på kilden til hukommelsen.