IT is Trondheim - part 1

Deepali Yemul reiste fra den andre siden av kloden for å å jobbe i Trondheim. Hos ARM midt i sentrum av byen er hun med på å gjøre mobiltelefonene til folk over hele verden stadig bedre. ARM lager verdens beste grafikkprosessor. Lyst på en spennende jobb? Mulighetene er ubegrenset for deg som vil gjøre karriere innen IT og annen teknologi i Trondheim.

Innen IT i Trondheim kan du fremme bruken av grønn energi, lage løsninger som hindrer brann og redder liv, skape enda smartere smarttelefoner eller perfeksjonere en app som allerede når millioner av brukere verden rundt. Det siste gjør Fredrik Larsen og kollegene hans i Zedge.

Boris Tistan hos Powel er med på å verne oss mot følgene av farlige klimaendringer og hyppigere tilfeller av ekstremvær. Powel bruker kunstig intelligens for å hindre strømbrudd nær det verste uværet slår til, og samtidig øke bruken av vind-, vann- og solenergi.

Trondheimsregionen har 750 store og små teknologiselskaper. Velg ett.Denne filmen gir deg noen glimt fra livet i selskapene Autronica, Nordic Semiconductor, Powel, Arm Norway og Zedge. Teknologi er tøft.Trondheim byr på uante muligheter for deg som vil ha en spennende jobb.

Trøndersk teknologi finnes i alle slags hjelpemidler på samtlige kontinenter. Milliarder av mennesker rundt om på planeten vår bruker denne teknologien uten å ane at den kommer fra en relativt liten by langt mot nord. Gode hoder fra alle verdenshjørner flytter til Trondheim. De gir oss renere energi, smartere hjelpemidler og mer effektive medisiner. De gjør verden bedre. Vil du bli med på bli med på laget?

Gå til forsiden

Flere filmer om temaet:

GETEK | Gir verden strøm fra sola

Getek As i Malvik gjør tropenatten lys i Afrika. Selskapet leverer strøm til verdens mest ekstreme utposter. Det skjer ved hjelp av kraft fra sol og vind. ”Bli lys!”, sa daglig leder Morten Gaustad, og mørket letnet for 37 000 mennesker i hus og hytter under ekvator.

Powel AI | Kunstig intelligens mot uvær

Selskapet Powel i Trondheim utvikler kunstig intelligens som utkonkurrerer menneskehjernen. Formålet er å sikre oss nok energi fra vann, vind og sol i en verden med mer ekstremt vær. Paradoksalt nok: Et røffere klima gjør det verre å utnytte den fornybare energien som skal hindre farlige klimaendringer.

Mannen som gir verden vann

Hva gjør du når du har flyktet til et fremmed land, lært språket fort og tatt høyere utdanning - uten å få jobb? Spør Reza Hezari, som møtte et umulig arbeidsmarked etter eksamen ved daværende NTH (NTNU). Muligens var det bare markedet som buttet i mot, muligens gjorde et fremmedartet navn og et norsk muntlig med aksent vondt verre. Reza fra Iran så muligheter bak alle problemene.